buitenland

Gewonde Franse kerk buiten levensgevaar

Door ANP - 26 juli 2016

PARIJS (ANP/RTR) – De man die bij de steekpartij in een Franse kerk dinsdag ernstig gewond raakte, verkeert niet meer in levensgevaar. Dat heeft de Franse openbaar aanklager gezegd op een persconferentie. De aanslag is opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat.

Toen de twee daders de kerk binnenvielen waren er zes mensen aanwezig: de priester, drie nonnen en twee gelovigen. De 86-jarige priester kwam aan zijn einde toen zijn keel werd doorgesneden. Een andere 86-jarige man raakte zeer ernstig gewond, maar volgens de aanklager is het ergste gevaar inmiddels geweken.

De daders werden uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Van een van hen is de identiteit al achterhaald. Het gaat om een bekende van de Franse inlichtingendiensten die in 2015 probeerde af te reizen naar Syrië. Sindsdien stond hij onder elektronisch toezicht. De identiteit van de tweede dader wordt nog onderzocht.