buitenland

‘Gijzeling’ met dodelijke afloop in Stuttgart

Door ANP - 11 juli 2016

STUTTGART (ANP) – Een speciale eenheid van de Duitse politie is maandag in Stuttgart een advocatenkantoor binnengevallen om een einde te maken aan een vermoedelijke gijzeling. In de kelder van het pand troffen ze de lijken van twee mannen aan. Zij bleken door kogels aan hun einde te zijn gekomen. Dat heeft een politiewoordvoerder bekendgemaakt.

Later werd bevestigd dat het om de bewoner en om een 67-jarige indringer uit de regio Frankfurt ging. Hij zou de jurist hebben doodgeschoten en zichzelf van het leven hebben beroofd. Over de motieven voor zijn bloedige daad is nog niets bekend.

Een buurvrouw alarmeerde de politie maandagmiddag nadat ze een vreemd persoon met een wapen in de hand het hoekhuis van de advocaat had zien binnengaan. Ze meende ook een schot te hebben gehoord. De politie rukte massaal uit, omsingelde het kantoor en grendelde de straten in de omgeving af. Toen pogingen contact te leggen met iemand binnen niets uithaalden, werd tot een inval besloten.