buitenland

Gülen: Erdogan zelf achter coup

Door ANP - 17 juli 2016

SAYLORSBURG (ANP/RTR) – Fethullah Gülen, de Turkse geestelijke wiens aanhangers volgens Turkije achter de mislukte staatsgreep zitten, heeft zondag gezegd dat hij zich niet tegen een eventueel uitleveringsbesluit van de Verenigde Staten zal verzetten. Volgens hem heeft de Turkse president RecepTayip Erdogan, zijn aartsrivaal, de couppoging in scene gezet.

,,Ik maak mij echt geen zorgen over het uitleveringsverzoek”, liet Gülen via een tolk aan journalisten in zijn zelfgekozen ballingsoord in de Amerikaanse staat Pennsylvania weten.

Turkije zegt een uitleveringsverzoek voor te bereiden. De Amerikaanse regering zegt dat een formeel verzoek in overweging zal worden genomen, maar zij verlangt wel harde bewijzen van de betrokkenheid van Gülen.