buitenland

Hollande ontmoet kerkvertegenwoordigers

Door ANP - 27 juli 2016

PARIJS (ANP/DPA) – Na de aanslag dinsdag op een katholieke kerk in Noord-Frankrijk heeft president Franois Hollande een ontmoeting met vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen. Hij nodigde woensdag katholieken, orthodoxen, protestanten, moslims, joden en boeddhisten uit op het Elysee in Parijs. Aansluitend buigt het kabinet zich over extra veiligheidsmaatregelen.

Dinsdagavond had Hollande al de aartsbisschop van Rouen ontvangen en met paus Franciscus gebeld. Twee aanslagplegers hadden daarvoor in een kerk in Saint-tienne-du-Rouvray vijf mensen in gijzeling genomen en de priester vermoord. De daders werden later doodgeschoten door veiligheidstroepen. Volgens Hollande hadden de aanslagplegers uit naam van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) gehandeld.