buitenland

Identiteitsbewijs in cabine vrachtwagen Nice

Door ANP - 15 juli 2016

NICE (ANP) – In de cabine van de vrachtwagen die donderdagavond inreed op een mensenmenigte in Nice is een identiteitsbewijs gevonden op naam van een 31-jarige man die de Franse en Tunesische nationaliteit heeft. Of het ook van de dader was, wordt nagetrokken, melden Franse media.

Volgens BFMTV was de vrachtwagen waarmee de aanslag werd gepleegd enkele dagen geleden verhuurd aan degene op wiens naam het identiteitsbewijs stond. De man was hij bij de politie bekend voor geweldsmisdrijven en vuurwapengebruik, maar stond niet te boek als geradicaliseerd. Bij de inlichtingendiensten was hij niet bekend.

Franse media meldden op basis van bronnen bij de politie dat in de vrachtwagen ook een pistool, een niet-werkende granaat en nepvuurwapens.