buitenland

IS claimt Afghaanse treinaanvaller

Door ANP - 19 juli 2016

BERLIJN (ANP/RTR) – Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) bestempelt de Afghaanse tiener die maandag passagiers aanviel in een Duitse trein als een van haar ,,strijders”. De beweging deed dat dinsdag via het aan IS verbonden persbureau Amaq, zonder erbij te vermelden of de organisatie hem aanstuurde.

De Duitse autoriteiten troffen bij huiszoeking in de kamer van de Afghaanse migrant een zelfgemaakte IS-vlag aan. De jongen zou islamitische kreten hebben geslaakt toen hij in de regionale trein bij het Beierse Würzburg met een bijl en een mes passagiers aanviel. Daardoor vielen zeker vier gewonden van wie er twee in kritieke toestand verkeren. Speciale eenheden van de politie schoten de zeventienjarige jongen kort daarna dood.