buitenland

IS toont nieuwe video met ‘kerkterrorist’

Door ANP - 28 juli 2016

PARIJS (ANP/RTR) – Islamitische Staat heeft donderdag via zijn spreekbuis Amaq een nieuwe video gepubliceerd naar aanleiding van de gijzeling in de kerk van Saint-tienne-du-Rouvray in het noorden van Frankrijk. Een van de terroristen, die de moord op de bejaarde priester op zijn geweten heeft, roept daarin alle moslims op het land te vernietigen. Het is niet te zeggen of de beelden authentiek zijn of in scène gezette propaganda.

Het zou gaan om Abdel-Malik Nabir Petitjean, die zich in een ‘vooraf opgenomen’ filmpje rechtstreeks richt tot president Franois Hollande en premier Manuel Valls. ,,De tijden zijn veranderd. Jullie gaan doormaken wat onze broeders en zusters doormaken. We gaan jullie land kapotmaken. Broeders, ga op pad met een mes of wat dan ook en val hen aan, dood hen en masse”, zegt een man, die Petitjean zou zijn. Hij pleit voor terreuracties tegen alle geallieerde strijdkrachten die tegen IS vechten in Syrië en Irak.