buitenland

Italianen onder gijzelaars Dhaka

Door ANP - 02 juli 2016

ROME (ANP) – Onder de gijzelaars die vermoedelijk door IS-terroristen worden vastgehouden in een populair restaurant in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zouden zich zeven Italianen bevinden. Dat heeft de Italiaanse ambassadeur in het Aziatische land vrijdagavond laat tegen de Italiaanse staatstelevisie gezegd.

Volgens ambassadeur Mario Palma gaat het om zeven zakenmannen. Eén Italiaanse gegijzelde wist te ontsnappen en informeerde de politie over het aantal landgenoten dat zich nog in het restaurant zou bevinden.

De Italiaanse premier Mateo Renzi verliet een ceremonie in het Colosseum in Rome om de gebeurtenissen in Bangladesh te kunnen volgen.

De horecagelegenheid die door een zwaar bewapende groep jihadisten werd aangevallen, ligt in de chique wijk Gulshan waar relatief veel buitenlanders wonen.