buitenland

Kijkje in herbouwde Sandy Hook-school VS

Door ANP - 29 juli 2016

NEWTOWN (ANP) – De Sandy Hook-school in het Amerikaanse Newtown, waar in 2012 een bloedbad plaatsvond, is herbouwd en gaat volgende maand open. Vrijdag krijgt het publiek de mogelijkheid het nieuwe gebouw alvast van binnen te bekijken, zo meldden Amerikaanse media.

De 20-jarige Adam Lanza schoot op 14 december 2012 op de school twintig kinderen en zes volwassene dood om vervolgens het wapen op zichzelf te richten. Daarvoor had hij ook zijn moeder gedood.

Na het bloedbad besloten de autoriteiten het schoolgebouw te slopen en een nieuw pand te laten bouwen. De nieuwe school staat op dezelfde plek maar lijkt niet op het oude gebouw. Het gebouw kost omgerekend ruim 45 miljoen euro. Het pand beschikt onder andere over diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals een hypermoderne videobewaking.