buitenland

Lange celstraf voor Colombiaanse drugsbaas

Door ANP - 26 juli 2016

NEW YORK (ANP) – Een van de ooit belangrijkste drugscriminelen van Colombia is maandag in de VS veroordeeld tot een celstraf van 35 jaar voor zijn rol in het produceren en smokkelen van honderden tonnen cocaïne. Zijn bende verdiende een vermogen aan de drugshandel.

Daniel Barrera, alias El Loco (de gek), werd schuldig bevonden aan verschillende drugsgerelateerde misdrijven en het witwassen van geld, nadat hij de daden had bekend. Tevens kreeg hij van rechter Gregory Woods een boete opgelegd van 10 miljoen dollar.

Woods noemde de schuldbewuste Colombiaan ,,een slimme, getalenteerde en misschien zelfs wel begaafde man.” De grootte van de strafbare feiten waren volgens Woods ,,onthutsend”. De 48-jarige Barrera zei dat hij de kans wil krijgen een keer vrij te komen om zijn kleinkinderen te kunnen zien. Hij vroeg zijn familie om vergeving.