buitenland

Lavrov ontkent betrokkenheid Rusland bij hack

Door ANP - 26 juli 2016

VIENTIANE (ANP/RTR) – De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de beschuldigingen dat Rusland achter de hack zou zitten van de gelekte e-mails van de Democratische partijtop terzijde geschoven. Dat zei hij dinsdag voorafgaand aan een ontmoeting met zijn Amerikaanse collega John Kerry in Laos.

In krachtige bewoording ontkende Lavrov iets te maken te hebben met de hack. De Amerikaanse FBI onderzoekt de computerinbraak bij de Democratische partij. Website Wikileaks publiceerde vorige week 20.000 e-mails van het Democratisch Nationaal Comité die door de hackers waren buitgemaakt.

Daaruit bleek dat de Democratische partijtop probeerde Hillary Clinton te bevoordelen in de voorverkiezingen, ten koste van Bernie Sanders. Sommige mensen wijzen met de beschuldigende vinger naar Rusland.