buitenland

Leadsom stapt uit race om premierschap

Door ANP - 11 juli 2016

LONDEN (ANP) – De 59-jarige Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May wordt hoogstwaarschijnlijk zeer snel de nieuwe premier van Groot-Brittannië. Haar enige rivaal in de strijd om het leiderschap van de Conservatieve Partij, Andrea Leadsom (53) heeft zich maandag uit de race teruggetrokken. Ze zei dat de partij snel een nieuwe premier nodig heeft.

Premier David Cameron had vorige maand zijn aftreden aangekondigd na het ‘nee’ van de Britse kiezers tegen lidmaatschap van de Europese Unie. May wordt mogelijk maandag nog opvolger van Cameron en kan diens regeerperiode tot in 2020 regeringsleider blijven. Ze heeft gezegd dat ze de wens van de kiezers, de brexit, zal uitvoeren en een socialer beleid zal voeren dan haar voorganger, onder meer door de inkomensongelijkheid terug te dringen.