buitenland

‘Man met het hoedje’ niet naar Frankrijk

Door ANP - 06 juli 2016

BRUSSEL (ANP) – Terrorist Mohamed Abrini, beter bekend als ‘de man met het hoedje’, die na de aanslag eind maart op het vliegveld van Brussel wegvluchtte, wordt vooralsnog niet aan Frankrijk uitgeleverd. Hij wil bij een veroordeling terug naar België om zijn straf uit te zitten.

De Brusselse kamer van inbeschuldiging (KI) had het licht op groen gezet voor de overlevering om in Frankrijk terecht te staan voor zijn aandeel in de aanslagen in Parijs. Het Hof van Cassatie oordeelde woensdag in hoger beroep echter dat de voorwaarde van terugkeer naar België niet aan het uitleveringsbesluit was verbonden.

Over twee weken wordt de zaak opnieuw behandeld.

Abrini (31) werd twee dagen voor de aanslagen in Parijs samen met een andere terreurverdachte, Salah Abdeslam, gefilmd in een tankstation vlakbij Parijs. Abrini werd op 8 april opgepakt in Anderlecht, nadat hij op het vliegveld van Brussel zichzelf niet zoals zijn twee companen had opgeblazen.