buitenland

Man met mes houdt Bollène uren in greep

Door ANP - 19 juli 2016

ORANGE (ANP) – Een met een mes bewapende man heeft dinsdagavond urenlang een hotel, de omgeving daarvan en de Autoroute du soleil in zijn greep gehouden. De man had zich verschanst in een hotelkamer van de keten Formule 1 in Bollène. Aan het begin van de avond greep het interventieteam GIGN van de gendarmerie in en overmeesterde de man, zo meldde de Franse zender BFMTV.

Het is niet bekend wat de man dreef, mogelijk ging het om een rekening die hij niet wilde betalen. De politie ontruimde direct het hotel in het Rhnedal en zette de omgeving af. Later werd zelfs de A7, het zuidelijke deel van de Autoroute du soleil, ten noorden van Orange in beide richtingen gesloten tussen de afritten Montélimar en Piolenc. Lange files waren het gevolg.