buitenland

Man verwondt treinreizigers met bijl

Door ANP - 18 juli 2016

WRZBURG (ANP/DPA) – Een man heeft maandagavond in de regionale trein van Treuchtlingen naar Würzburg een bloedbad aangericht. Hij viel passagiers aan met bijl. Een woordvoerder van de Duitse politie zei dat drie inzittenden er ernstig aan toe zijn, een ander raakte lichtgewond. De overige veertien reizigers die in de coupés zaten, kwamen met de schrik vrij. Een aantal verkeert in shock.

De dader, die ook een mes bij zich had, is doodgeschoten toen hij probeerde te vluchten. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van Beieren in München bevestigd. De politie heeft over mogelijke motieven voor moorddadige aanslag nog geen mededelingen gedaan.

De trein staat op een vrij baanvak, na tussen Ochsenfurt en Heidingsfeld tot stilstand te zijn gebracht.