buitenland

May: eerst helder standpunt voor artikel 50

Door ANP - 03 juli 2016

LONDEN (ANP/RTR) – Theresa May, die favoriet is om de Conservatieve partijleider David Cameron op te volgen als Brits premier, vindt dat de regering voor er sprake kan zijn van brexit eerst duidelijke standpunten moet bepalen voor de onderhandelingen met de EU. Pas daarna kan het startschot worden gegeven voor de uitvoering van artikel 50, dat de uittreding uit de EU (brexit) regelt.

May zei dat zondag in een tv-interview met ITV. ,,Belangrijk is dat we het juiste tijdpad volgen om een goede deal te sluiten voor de EK.” Ze gaat er niet vanuit dat het brexitproces, door de Britse kiezer gewenst in het referendum van 23 juni, dit jaar al in gang wordt gezet. Zelf was de minister van Buitenlandse Zaken voorstander van blijven in de EU.