buitenland

Meer arrestaties na aanslag Istanbul

Door ANP - 01 juli 2016

ISTANBUL (ANP/RTR) – De Turkse politie heeft nog elf buitenlanders opgepakt die ervan worden verdacht te behoren tot een cel van de groep Islamitische Staat. Daarmee stonden ook de daders van de terroristische aanslag op de luchthaven Atatürk bij Istanbul in verband, heeft de omroep Habertürk vrijdag op zijn website gemeld.

De arrestaties werden door een antiterrorisme-eenheid van de politie verricht in de wijk Basaksehir, in het Europese deel van de stad. Het totale aantal aanhoudingen in de zaak kwam hiermee op 24. De politie heeft het bericht, dat ook door andere media werd overgenomen, niet bevestigd.

Bij de aanslag dinsdagavond kwamen 44 mensen om het leven. De vermoedelijke daders kwamen uit Dagestan, Oezbekistan en Kirgizië.

Los hiervan hielden Turkse veiligheidstroepen woensdag vier Turkse staatsburgers aan die vanuit Syrië het land bij Oncupinar in het zuidoosten probeerden binnen te komen. Volgens de lokale gouverneur kwamen ze uit gebied dat onder controle van IS staat.