buitenland

Meer Noord-Koreanen vluchten naar het zuiden

Door ANP - 07 juli 2016

SEOUL (ANP) – Het aantal Noord-Koreanen dat naar Zuid-Korea vluchtte is in de eerste zes maanden van dit jaar met 22 procent gegroeid vergeleken met dezelfde periode in 2015. Dat meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap donderdag op basis van cijfers van het ministerie van Hereniging.

Bij elkaar wisten sinds begin dit jaar 749 Noord-Koreanen de wijk te nemen naar het zuiden. Vorig jaar waren dat er in het eerste half jaar 614. Aangenomen wordt dat de harde hand waarmee de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un over zijn land regeert, meer mensen tot een vlucht aanzet.

Volgens Yonhap is het totale aantal Noord-Koreanen dat naar het zuiden ontsnapte opgelopen naar 29.543. De mijlpaal van 30.000 wordt waarschijnlijk dit jaar nog gehaald.