buitenland

Merkel eerder terug van vakantie

Door ANP - 26 juli 2016

BERLIJN (ANP) – De Duitse bondskanselier Angela Merkel komt eerder terug van vakantie, meldt het Duitse tijdschrift Focus. Ze houdt donderdag haar jaarlijkse persconferentie waarop ze de balans van het afgelopen jaar opmaakt. Die persbijeenkomst werd eigenlijk na het zomerreces verwacht.

Merkel was officieel sinds afgelopen vrijdag op vakantie. Vanwege de bloedige aanslag in München vrijdagavond, keerde de kanselier een dag later terug naar Berlijn om een vergadering van haar veiligheidskabinet te leiden. Op de persconferentie donderdag zal Merkel ongetwijfeld ingaan op de recente golf van geweldsincidenten in Duitsland.

Door een serie aanslagen in Duitsland zijn sinds 18 juli elf mensen om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt.