buitenland

Merkel herhaalt: ‘Wir schaffen das’

28 juli 2016

BERLIJN (ANP/DPA) – Duitsland zal ondanks de recente aanslagen doorgaan met de opvang van asielzoekers. ,,Wir schaffen das”, herhaalde bondskanselier Angela Merkel donderdag op haar traditionele zomerpersconferentie in Berlijn.

Merkel ligt in Duitsland onder vuur vanwege haar volgens velen ruimhartige asielbeleid. Ze zei dat haar land voor een historische opgave staat, maar dat ze er nog steeds van overtuigd is dat die klus te klaren is. ,,We krijgen het voor elkaar. En we hebben in de laatste elf maanden al zeer, zeer veel voor elkaar gekregen.”

Aanvankelijk zou de persconferentie van Merkel na het zomerreces plaatsvinden. Vanwege de recente ontwikkelingen besloot Merkel echter om haar vakantie te onderbreken en de jaarlijkse persbijeenkomst te vervroegen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.