buitenland

Merkel rouwt om slachtoffers

Door ANP - 25 juli 2016

BERLIJN (ANP) – Alle leden van de federale regering in Duitsland rouwen om de slachtoffers van de aanslag in München vrijdag. Bondskanselier Angela Merkel verwoordde zaterdag het verdriet dat binnen haar kabinet heerst.

,,We rouwen met pijn in het hart om hen die niet meer naar hun familie zullen terugkeren”, aldus Merkel. ,,Aan de families, de ouders en de kinderen voor wie de dag van vandaag leeg en zinloos lijkt, zeg ik dat alle Duitsers met jullie meeleven. We delen jullie pijn, we denken aan jullie en we lijden met jullie mee.”

De bondskanselier zegde na een bijeenkomst met haar ministersploeg toe dat de veiligheidsdiensten er alles aan zullen doen om de veiligheid van de Duitsers te waarborgen. Merkel deelde een schouderklop uit aan de politiemensen die in de Beierse hoofdstad bij de afwikkeling van de schietpartij betrokken waren.