buitenland

Miljoenen Chinezen geëvacueerd door regenval

Door ANP - 25 juli 2016

SHANGHAI (ANP) – Hevige regenval heeft in China aan zeker honderd mensen het leven gekost en 16 miljoen Chinezen uit hun huizen verdreven, meldden de staatsmedia zaterdag. Ongeveer honderd mensen zijn vermist.

De hevige regen, die maandag begon, veroorzaakte overstromingen en aardverschuivingen. Vooral de provincie Hebei werd getroffen. De provincie telde 72 doden en 78 vermisten. Lokale autoriteiten schatten de schade op ongeveer 2 miljard euro. 9 miljoen inwoners werden geëvacueerd.

De autoriteiten in de centraal gelegen provincie Hunan spraken tegenover het staatspersbureau Xinhua van vijftien doden en acht vermisten door onweersbuien en hevige winden. Daardoor sloegen ruim 7 miljoen inwoners van Hunan op de vlucht en raakten 18.000 huizen beschadigd.

Deze zomer heeft hevige regenval in China al aan meer dan driehonderd mensen het leven gekost. Ruim 1,5 miljoen hectares met gewassen raakten tot nu toe beschadigd, met als gevolg een economisch verlies van zo’n 3 miljard dollar. De Chinese centrale bank kondigde vrijdag aan financiële steun te verlenen aan de overstroomde gebieden.