buitenland

Ministerie verder met onderzoek mails Clinton

Door ANP - 08 juli 2016

WASHINGTON (ANP) – Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken pikt het interne onderzoek naar de handelswijze van Hillary Clinton weer op. Nu duidelijk is dat justitie de Democratische presidentskandidaat niet vervolgt voor haar gebruik van een eigen e-mailserver in haar tijd als minister, gaat haar vroegere departement verder met een onderzoek dat eerder werd stilgelegd.

In april schortte Buitenlandse Zaken het eigen onderzoek op, om strafrechtelijk onderzoek door de FBI niet in de weg te zitten. De federale opsporingsinstantie kwam eerder deze week tot de slotsom dat Clinton weliswaar zeer onvoorzichtig is geweest door haar e-mails via een eigen server te laten gaan, maar geen sprake was van kwade opzet. Justitie besloot de zaak te seponeren.

Het ministerie waar Clinton tussen 2009 en 2013 de scepter zwaaide, wil nu alsnog uitzoeken hoe zij en haar medewerkers zijn omgesprongen met geheime informatie in e-mails.