buitenland

Ministerskoorts in Londen

Door ANP - 12 juli 2016

LONDEN (ANP) – Met de komst van een nieuwe premier woensdag in Groot-Brittannië nemen de speculaties over benoemingen in het kabinet van Theresa May snel in hevigheid toe. De Britse media gaan zich te buiten aan het noemen en koppelen van namen aan posten.

Zo zou minister Philip Hammond van Buitenlandse Zaken wel eens naar Financiën kunnen verhuizen en zou de huidige bewindsman op Financiën George Osborne wel eens de omgekeerde beweging kunnen maken. Chris Grayling, parlementslid en allang een vertrouweling van May, wordt dinsdag met allerlei belangrijke posten in verband gebracht. Ook Andrea Leadsom, de laatste rivaal van May die maandag de strijd om de opvolging van Cameron opgaf, lijkt een kanshebber op een plek in het kabinet.

Gerenommeerde Conservatieven als David Davis, ooit met Cameron in de race om het premierschap, en Liam Fox, voormalig minister van Defensie, worden genoemd en wel als speciale brexit-onderhandelaars van het kabinet met de Europese Unie. Beiden waren vóór een brexit. De naam van Chris Grayling, de man die May’s afgelopen campagne leidde, duikt ook vaak op.