buitenland

Moordenaars Falcone na kwart eeuw cel in

Door ANP - 27 juli 2016

CALTANISSETTA (ANP) – Ruim 24 jaar nadat de Italiaanse maffiajager Giovanni Falcone werd vermoord, heeft een rechtbank in Caltanissetta op Sicilië vier betrokkenen tot levenslang veroordeeld. De vier maffiosi behoorden tot de daders en de kring daaromheen, desondanks kregen allen dezelfde straf.

Onderzoeksrechter Falcone maakte in de jaren tachtig met veel succes jacht op de georganiseerde misdaad. Hij wist eind jaren tachtig in totaal 360 maffiosi veroordeeld te krijgen. Hij werd er in heel Italië beroemd en onder de leden van de maffia berucht mee. Op 23 mei 1992 gebeurde wat velen allang vreesden. Met een bom van 500 kilo werd de auto van Falcone opgeblazen. Behalve de magistraat kwamen zijn vrouw en drie lijfwachten om het leven.