buitenland

Nieuwe president wil eenheid in Peru

Door ANP - 29 juli 2016

LIMA (ANP) – De kersverse president Pedro Pablo Kuczynski wil Peru verenigen en snakt naar gelijkheid en rechtvaardigheid in het land. De voormalige neoliberale econoom liet donderdag (lokale tijd) tijdens zijn inauguratie weten vooral ,,menselijke groei” na te streven. Ook hoopt de president dat iedereen gaat meeprofiteren van de economische groei in Peru. Nu is er nog een groot verschil tussen arm en rijk.

Het Latijns-Amerikaanse land raakte door de verkiezingen zeer verdeeld. De 77-jarige Kuczynski, de opvolger van president Ollanta Humala, won in de tweede, beslissende stemronde maar nipt van zijn rivale Keiko Fujimori. Het was het kleinste stemmenverschil in de geschiedenis van Peru. De nieuwe president hoopt de Peruanen weer nader tot elkaar te brengen.

Kuczynski is president voor een periode van vijf jaar.