buitenland

Nieuwe video met politie-incident VS

Door ANP - 07 juli 2016

SAINT PAUL (ANP) – Opnieuw is in de VS een video opgedoken van een zwarte man die door de politie is doodgeschoten. Dat meldden Britse en Amerikaanse media. De video is verspreid door de vriendin van de man. Die zou woensdagavond in een voorstad van Saint Paul in de staat Minnesota in zijn auto zijn doodgeschoten op het moment dat hij zijn rijbewijs wilde pakken.

Het incident volgt op de schietpartij dinsdag in de stad Baton Rouge waar een 37-jarige zwarte man door de politie werd doodgeschoten. Die schietpartij heeft grote verontwaardiging veroorzaakt.

De nieuwe video die door de vriendin is gemaakt, laat de automobilist Philando Castile zien in een plas bloed. Hij zou op het moment dat hij door de politie werd aangehouden, hebben verteld dat hij een wapenvergunning had en dat hij een wapen bij zich had. De politie heeft bevestigd dat een persoon is doodgeschoten door een politieman.