buitenland

Obama: geweld tegen agenten moet ophouden

Door ANP - 17 juli 2016

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama heeft de aanval op politieagenten in de stad Baton Rouge zondag ,,ten scherpste” veroordeeld. Het is al de tweede keer binnen twee weken dat agenten tijdens de uitoefening van hun taak op een ”lafhartige en laakbare” wijze worden aangevallen, liet hij in een verklaring van het Witte Huis weten.

,,Dit zijn aanvallen op overheidsdienaars, op de rechtsorde en op de beschaafde samenleving en ze moeten ophouden”, zei Obama. Ongeacht het motief moet één ding duidelijk zijn: ,,er is geen rechtvaardiging voor geweld tegen wetshandhavers. Deze aanvallen zijn het werk van lafaards die namens niemand spreken. Ze maken niet goed wat fout is. Ze helpen geen zaken vooruit.”

In Baton Rouge in Louisiana werden zondag drie agenten gedood en drie verwond toen ze na een alarmmelding onder vuur werden genomen. In Dallas in Texas werden op 7 juli vijf agenten doodgeschoten.