buitenland

Obama laat meer militairen in Afghanistan

Door ANP - 06 juli 2016

WASHINGTON (ANP) – Barack Obama heeft besloten de Amerikaanse troepen in Afghanistan op een sterkte te houden van 8400 militairen. De president was van plan aan het eind van zijn regeringsperiode de uitgezonden legermacht terug te brengen tot 5500 man. Minister van Defensie Ash Carter vond de beslissing getuigen van betrokkenheid.

,,De Verenigde Staten handhaven hiermee de loyaliteit ten opzichte van onze Afghaanse partners. Dit besluit van president Obama is een overtuigend bewijs van een langduriger verbintenis”, aldus Carter. Hij zei deze aanbeveling te hebben gedaan in overleg met een aantal generaals, onder wie de commandant van de strijdkrachten in Afghanistan, John Nicholsen.

De Afghaanse president Ashraf Ghani was ingenomen met het Amerikaanse besluit. ,,Dat onderstreept het samenwerkingsverband tussen onze landen om de wederzijdse belangen te dienen.”