buitenland

Opnieuw arrestaties na aanslag in Nice

Door ANP - 17 juli 2016

NICE (ANP/RTR) – De Franse politie heeft zondagochtend een man en een vrouw gearresteerd in verband met de aanslag op de boulevard van Nice afgelopen donderdag. Daarbij werden 84 mensen gedood, die de nationale feestdag op 14 juli vierden. Ook vielen er meer dan driehonderd gewonden.

De autoriteiten houden nu in totaal zeven mensen vast in verband met de aanslag, die door terreurbeweging Islamitische Staat is opgeëist. Na de aanslag waren al de ex-vrouw van de dader en vier mannen uit zijn directe omgeving aangehouden. De politie heeft nog geen concrete bewijzen dat de dader banden had met de radicale islam. Het aan Islamitische Staat verbonden persagentschap Amaq noemde de Tunesiër zaterdag ,,een soldaat” van IS.

De 31-jarige Tunesische dader, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, reed met een vrachtwagen op de menigte in, zigzaggend langs de boulevard Promenade des Anglais. Pas na bijna twee kilometer schoot de politie hem uiteindelijk dood. Volgens gerechtelijke bronnen had Bouhlel de boulevard op 12 en 13 juli al geobserveerd.