buitenland

Opnieuw besmettingen met ‘lokaal’ zikavirus

Door ANP - 28 juli 2016

TALLAHASSEE (ANP) – In de Amerikaanse staat Florida zijn woensdag (lokale tijd) opnieuw besmettingen met het zikavirus vastgesteld, die waarschijnlijk niet in het buitenland opgelopen zijn maar in de Verenigde Staten zelf. Daardoor groeit de overtuiging dat nu ook muggen in de VS het virus overdragen. Volgens gezondheidsautoriteiten in de ‘Sunshine State’ gaat het in totaal om vier van dat soort besmettingen.

Om te kunnen bevestigen dat het virus lokaal wordt overgedragen, proberen onderzoekers het gebied waar de muggen actief zijn in kaart te brengen. Zo zijn er huiszoekingen in de buurt van de besmettingen.

Het zikavirus is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen, omdat het bij ongeboren kinderen kan leiden tot hersenafwijkingen.