buitenland

Oscar Pistorius krijgt zes jaar

Door ANP - 06 juli 2016

PRTEORIA (ANP) – De gehandicapte Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel wegens de moord begin 2013 op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Rechter Thokozile Masipa beklemtoonde in haar uitspraak dat gezien de omstandigheden een lange celstraf geen zin heeft.

Pistorius schoot op Valentijnsdag in 2013 Steenkamp dood, door de gesloten deur van hun badkamer. De atleet heeft altijd volgehouden dat hij niet wist dat Steenkamp achter de deur zat. Hij dacht dat hij een inbreker had gehoord.

In eerste instantie werd de Blade Runner, zoals Pistorius’ bijnaam luidt, schuldig bevonden aan dood door schuld en tot vijf jaar veroordeeld, maar in hoger beroep werd hij schuldig bevonden aan moord.