buitenland

Pakistaans model door broer vermoord

Door ANP - 16 juli 2016

LAHORE (ANP/RTR) – Qandeel Baloch, een Pakistaanse vrouw die de strenge zeden in haar land met pikante foto’s en video’s op social media probeerde op te rekken, is door haar broer gewurgd. Waarschijnlijk deed hij dat om de eer van haar familie te zuiveren. Dat heeft de politie van Punjab meegedeeld.

Baloch, die in het echt Fauzia Azeem heette, werd gewurgd door haar broer Waseem in haar slaapkamer in het huis van de familie in de stad Multan, waarna haar vader de politie belde. ,,Het lijkt te gaan om eerwraak, maar nader onderzoek moet uitwijzen wat het motief voor deze moord was.” De politie is op zoek naar Waseem, die is verdwenen.

In Pakistan zijn elk jaar meer dan vijfhonderd mensen slachtoffer van eerwraak. Ze worden veelal door hun eigen familie omgebracht, om schande die aan de gemeenschap is toegebracht uit te wissen.