buitenland

Paniek door messentrekker in Duitse trein

Door ANP - 25 juli 2016

SOTTRUM (ANP/DPA) – Een 22-jarige man heeft in de nacht van zaterdag op zondag de passagiers in een regionale trein tussen de Duitse steden Hamburg en Bremen de stuipen op het lijf gejaagd door een mes te trekken en passagiers te bedreigen. De treinreizigers dachten meteen aan de incidenten in München en Würzburg en renden bij het eerste station waar de trein stopte in wilde paniek het treinstel uit.

De man was bij de kaartcontrole al opgevallen door zijn agressieve gedrag. De controleur had hem daarom apart gezet in een ander rijtuig met de deuren dicht. Bij de stop in de plaats Sottrum was hij echter ontsnapt en in een ander treinstel gaan zitten. Daar bedreigde hij kort na vertrek de medereizigers. Die vluchtten het treinstel uit bij de volgende stop in Ottersberg.

Ook de messentrekker rende weg. Hij meldde zich later op het politiebureau.