buitenland

Partijvoorzitter Democraten uitgejouwd

Door ANP - 25 juli 2016

(PHILADELPHIA (ANP) – De voorzitter van de Amerikaanse Democratische partij is maandag uitgejouwd in de aanloop naar de Democratische conventie. Debbie Wasserman Schultz ligt onder vuur vanwege uitgelekte e-mails waaruit blijkt dat zij achter de schermen Hillary Clinton probeerde te bevoordelen in de voorverkiezingen, ten koste van Bernie Sanders. Ze heeft haar ontslag ingediend, maar vertrekt pas na de conventie.

Wasserman Schultz nam maandag het woord bij een ontbijt voor alle gedelegeerden uit Florida, de staat waarvoor zij ook in het Congres zit. Een deel van het publiek stak zijn onvrede over de partijvoorzitter echter niet onder stoelen of banken. ,,Schande, schande”, was een van de dingen die werden gescandeerd. Wasserman Schultz wil echter van geen wijken weten en gaf aan tussen nu en de verkiezingsdag op 8 november elke dag te willen inzetten voor de verkiezingen.