buitenland

Patrouilles in luchtruim Ankara en Istanbul

Door ANP - 18 juli 2016

ANKARA (ANP/RTR) – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft maandag de patrouilles met gevechtsvliegtuigen boven de belangrijkste steden van het land met 24 uur verlengd. Daarmee wordt het luchtruim van Ankara en Istanbul bewaakt. Hij heeft ook bevolen dat legerhelikopters in Istanbul niet mogen vliegen. Doen ze dat wel, dan worden ze neergehaald. Dit meldde maandag de staf van Erdogan.

Erdogan regeert sinds maart 2013 als premier en recenter als president. Hij kreeg meer dan de helft van de stemmen in de presidentsverkiezingen van 2014. Onderdelen van de strijdkrachten deden vrijdagavond en zaterdagmorgen een poging tot staatsgreep. Ze maakten daarbij onder meer gebruik van gevechtsvliegtuigen helikopters en tanks. De couppoging is zaterdag bedwongen.