buitenland

Paus sluit met mis Wereldjongerendagen af

Door ANP - 31 juli 2016

KRAKAU (ANP/DPA) – Paus Franciscus heeft zondag met een mis voor honderdduizenden pelgrims de Wereldjongerendagen in het Poolse Krakau afgesloten. Aan de vooravond waren al massa’s gelovigen voor een gebedswake naar het ‘Veld van Barmhartigheid’ net buiten de Poolse stad gestroomd, waar ze de nacht hadden doorgebracht.

De organisatoren spraken van meer dan een miljoen mensen op het terrein. De veiligheidsmaatregelen waren zeer streng, overal controleerde de politie de bezoekers.

De paus beëindigt zondag tevens zijn vijfdaagse bezoek aan Polen, waar hij onder meer het voormalige Duitse concentratiekamp Auschwitz bezocht. Voor zijn vertrek wil de paus nog de vrijwilligers van de Wereldjongerendagen ontmoeten.

De grootste katholieke bijeenkomst van jongeren vindt iedere twee à drie jaar plaats.