buitenland

‘Plan voor meer woningen in Oost-Jeruzalem’

Door ANP - 04 juli 2016

JERUZALEM (ANP/RTR) – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Avigdor Lieberman zijn van plan 800 nieuwe huizen te bouwen in Joodse nederzettingen in en rond Oost-Jeruzalem. Dat meldde de Israëlische krant Haaretz zondag op basis van een anonieme bron.

Het plan is formeel niet bevestigd en volgt op een eerder besluit om 600 huizen te bouwen voor Palestijnen in een Arabische buurt in Jeruzalem. De bouw van de Palestijnse woningen krijgt veel kritiek vanuit rechts. Het nieuwe plan kan volgens een hooggeplaatste ambtenaar worden gezien als ,,goedmakertje”.

De huizen komen naar verluid in de nederzettingen Har Homa, Ramot, Pisgat Zeev in Oost-Jeruzalem en Maaleh Adumim op de Westelijke Jordaanoever. De bouw is omstreden, omdat het Arabische deel van Jeruzalem geannexeerd gebied is. Israël bezette Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever in 1967.