buitenland

Polen en Groot-Brittannië blijven samenwerken

Door ANP - 28 juli 2016

WARSCHAU (ANP/DPA) – Polen en Groot-Brittannië blijven ook na de brexit samenwerken, zo mogelijk nog meer dan nu. Dat hebben Beata Szydlo en Theresa May, de premiers van beide landen, donderdag afgesproken. ,,De uittreding van de Britten uit de Europese Unie zal onze betrekkingen niet verzwakken maar juist versterken”, zei May tijdens haar bezoek in Warschau. ,,Vorig jaar was Polen onze op één na grootste handelspartner.”

Szydlo reageerde in vergelijkbare bewoordingen. ,,Groot-Brittannië is onze strategische partner. Dat zal ook in de toekomst zo blijven.” In het Verenigd Koninkrijk wonen meer dan 850.000 Polen. Die blijven welkom. ,,We waarderen hun bijdrage aan de ontwikkeling van ons land en veroordelen de aanvallen op de Poolse gemeenschap na het referendum”, aldus May.