buitenland

Politie doodt gijzelnemers in Franse kerk

Door ANP - 26 juli 2016

SAINT-ETIENNE-DU-ROUVRAY (ANP/RTR) – De Franse politie heeft dinsdagochtend twee mannen gedood die in een kerk in Saint-tienne-du-Rouvray vijf mensen gijzelden. De pastoor van de kerk en twee nonnen behoorden tot de gegijzelden, aldus de krant Le Figaro.

De gijzelnemers waren bewapend met messen. Wat hun bedoelingen waren, is nog niet duidelijk.

Volgens de krant Le Parisien waren de gijzelnemers tijdens een mis via een achteringang de kerk binnengedrongen. De priester van de kerk behoorde tot de gegijzelden. Een speciaal interventieteam van de politie drong de kerk binnen. Voor zover bekend raakte geen van de gegijzelden gewond.

Saint-tienne-du-Rouvray, nabij Rouen, is een stadje in het noordwestelijke departement Seine-Maritime. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, reist af naar de plaats, aldus France Info.