buitenland

Politie München: acute terreursituatie

Door ANP - 25 juli 2016

MNCHEN (ANP) – De politie van München heeft naar aanleiding van de schietpartij in een winkelcentrum vrijdagavond gewaarschuwd voor een serieuze bedreiging. Gesproken werd van een ,,acute terreursituatie” en een ,,uitzonderingstoestand”. Er wordt jacht gemaakt op drie voortvluchtige daders, die bewapend zijn met geweren.

Automobilisten die op de snelwegen richting de hoofdstad van Beieren reden is gevraagd een eerdere afslag te nemen om de politie, die massaal is ingezet, een vrije doorgang te bezorgen. Diverse autowegen ten noorden van de stad zijn afgesloten. Meerdere helikopters van de Duitse grensbewaking zijn onderweg naar de stad. De luchthaven van München is nog bereikbaar met de trein, zij het met vertraging. Vluchten vertrekken en landen nog.

Veiligheidsdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. Er zijn veel ambulances en brandweerwagens op de weg. ,,Alles wat beschikbaar is, is ingezet”, zei een brandweerwoordvoerder.