buitenland

Politieagenten neergeschoten in Baton Rouge

Door ANP - 17 juli 2016

BATON ROUGE (ANP) – In de omgeving van het hoofdbureau van politie in de Amerikaanse stad Baton Rouge zijn zondag meerdere agenten neergeschoten. De politie is massaal uitgerukt, melden Amerikaanse media.

Een woordvoerder van de politie zei dat verscheidene agenten gewond zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe zij eraan toe waren kon hij nog niet zeggen, maar volgens de burgemeester van Baton Rouge waren drie agenten zeer ernstig gewond en mogelijk dood.

De schutter is omsingeld, maar nog niet gearresteerd of buiten gevecht gesteld.

Anton Sterling

In Baton Rouge, in de staat Louisiana, werd onlangs een zwarte cd-verkoper, Alton Sterling, door twee blanke politieagenten tijdens een worsteling op de grond doodgeschoten. Omstanders maakten beelden van het incident en verspreidden die via social media.

De beelden, ook die van andere, soortgelijke incidenten, leidden tot woede over de manier waarop politieagenten vaak zwarte verdachten tegemoet treden. In Dallas in Texas opende eerder deze maand een legerveteraan het vuur op politieagenten, waarbij hij vijf agenten doodde en negen anderen verwondde. De politie zette een robot met een explosief in om de schutter, Micah Johnson, uit te schakelen.