buitenland

Premier: terrorisme nu ook in Duitsland

Door ANP - 26 juli 2016

MNCHEN (ANP/RTR) – Het islamitisch terrorisme is nu ook in Duitsland aangekomen en politici moeten de zorgen van burgers over hun veiligheid en immigratie wegnemen. Dat zei premier Horst Seehofer van de deelstaat Beieren dinsdag.

”Elke aanval, elke daad van terrorisme, is er een te veel”, aldus Seehofer op een persconferentie. De mensen zijn vol angst en en willen antwoorden van de politieke leiders, geen eindeloos gepraat, zei hij. ”Het is tijd voor actie door de federale regering van Duitsland in plaats van relativering”, voegde hij eraan toe.

Door een serie aanslagen in Duitsland zijn sinds 18 juli elf mensen om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt. Het heeft het publieke onbehagen over het opendeurbeleid van bondskanselier Angela Merkel ten aanzien van vluchtelingen verder opgevoerd. Vorig jaar kwamen meer dan een miljoen migranten Duitsland binnen, veel vanuit Afghanistan, Syrië en Irak.