buitenland

Referenda in Griekenland stapje dichterbij

Door ANP - 26 juli 2016

ATHENE (ANP/DPA) – De Griekse premier Alexis Tsipras is voorstander van de invoering van een referendum bij belangrijke onderwerpen. De Grieken zouden zich wat hem betreft vanaf volgend jaar mogen uitspreken. Hij noemde één uitzondering: financiële zaken horen wat hem betreft niet tot de onderwerpen waarover het volk zich mag uitspreken.

Tsipras sprak zich maandagavond tijdens een toespraak in Athene over de invoering van het referendum uit. Overigens is voor de introductie van een volksraadpleging een grondwetsverandering nodig. De oppositie deed de opmerkingen van de minister-president dinsdag onmiddellijk af als een poging de aandacht van de dramatisch slechte financiële toestand van Griekenland af te leiden.