buitenland

‘Repressie torpedeert demonstratie Keulen’

Door ANP - 29 juli 2016

ISTANBUL (ANP/DPA) – De grote demonstratie die aanhangers van president Recep Tayyip Erdogan in Keulen willen houden, is bezig uit te groeien tot een politiek conflict met Turkije. Mustafa Yeneroglu, een Duits-Turkse afgevaardigde van de regerende AK-partij, beschuldigde de Duitse autoriteiten en politici ervan ,,het voor elke democratie elementaire grondrecht om in vrijheid bijeen te komen te torpederen met represailles”.

Er komen zondag mogelijk 30.000 betogers naar Keulen om hun afkeer van de mislukte staatsgreep en hun liefde voor Erdogan te tonen. ,,Plotseling haken leveranciers af en dienstverleners annuleren afgesproken boekingen. Dat stelt het huidige begrip van democratie in Duitsland in een kwaad daglicht”, aldus Yeneroglu vrijdag. Onder meer busondernemingen en een verhuurder van wc’s hebben zich teruggetrokken.