buitenland

Republikeinen verdenken Clinton van meineed

Door ANP - 12 juli 2016

WASHINGTON (ANP) – Twee Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden hebben maandag aan justitie gevraagd om opnieuw onderzoek te doen naar de handelswijze van Hillary Clinton. Zij verdenken Clinton van het plegen van meineed tijdens haar verklaring aan het Congres over het gebruik van een eigen e-mailserver.

Volgens de Republikeinse afgevaardigden is haar verklaring ,,op verschillende punten in strijd” met het bewijs dat de FBI heeft verzameld tijdens onderzoek naar het gebruik van een privéserver voor haar e-mailverkeer in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken.

De FBI kwam eerder tot de conclusie dat Clinton weliswaar onvoorzichtig is geweest, maar er geen sprake was van kwade opzet. De FBI adviseerde om Clinton niet te vervolgen en minister van Justitie Loretta Lynch nam dat advies over.