buitenland

Rusland zet vliegdekschip in voor Syrië

Door ANP - 02 juli 2016

MOSKOU (ANP/DPA) – Rusland zal dit najaar zijn enige vliegdekschip inzetten voor de luchtaanvallen in Syrië. Dat heeft het staatspersbureau Tass zaterdag bekendgemaakt, zich beroepend op militaire bronnen. De ‘Admiraal Koeznetsov’, met 306 meter het grootste schip van de Russische marine, zal van oktober tot januari in de Middellandse Zee patrouilleren, officieel om het opstijgen en landen met straaljagers te oefenen en het bestoken van vijandige doelen op het land.

De aanvallen vanaf zee completeren de luchtsteun die Moskou het regime van president Bashar al-Assad al biedt via de Syrische basis Hamaimim. Aan boord van de ‘Koeznetsov’, die vaak uit de vaart was door technische problemen, zullen volgens de opgaven zo’n vijftien straaljagers en tien gevechtshelikopters zijn.