buitenland

Russen ontdekken cyberspionage

Door ANP - 30 juli 2016

MOSKOU (ANP/RTR) – De Russische binnenlandse geheime dienst FSB zegt een grote digitale spionage te hebben blootgelegd. Volgens de dienst hebben hackers in de computers gezeten van ongeveer twintig overheidsinstanties, academische instellingen, militaire installaties en defensiebedrijven.

De bekendmaking komt op een moment dat Russische geheime diensten er van worden beschuldigd achter de computerinbraken te zitten bij de Amerikaanse Democratische partij.

Volgens de FSB hebben de inbrekers schadelijke software in de computers geladen die vergelijkbaar is met ,,andere opzienbarende gevallen van cyberspionage” tegen Rusland en andere landen. Alle gevallen zouden zijn opgespoord.

De FSB heeft niet gezegd uit welke hoek de computerinbraken kwamen.