buitenland

Satoshi Uematsu heeft geen spijt

Door ANP - 27 juli 2016

TOKIO (ANP) – Foto’s en filmbeelden van zijn lachende gezicht na zijn aanhouding gingen de hele wereld over. De 26-jarige Satoshi Uematsu had zojuist negentien mensen doodgestoken. Sinds de oorlog had geen enkel mens in Japan zo veel anderen gedood. In een verhoor vertelde hij de politie geen spijt te hebben.

Uematsu heeft zelf gewerkt in de instelling in Sagamihara voor gehandicapten waar hij dinsdag toesloeg. Hij vermoordde de mensen, negen mannen en tien vrouwen, in hun slaap. Na de moorden gaf hij zichzelf aan.

De moordenaar werd voor verhoor overgebracht naar Yokohama, meldden Japanse media. Daar vertelde hij de politie dat hij had gehandeld uit een verlangen om mensen met ernstige handicaps te ‘redden’. Maar spijt, nee. Uematsu had al eens de politiek benaderd met het voorstel in de wet vast te leggen dat op gehandicapten euthanasie uit medelijden kan worden toegepast.