buitenland

Schutter is in München geboren

Door ANP - 25 juli 2016

MNCHEN (ANP) – De dader van de schietpartij in München is in die stad geboren en had geen banden met Islamitische Staat. Dat heeft de politie in de Beierse hoofdstad zaterdag verklaard.

De Duitse justitie neemt de schietpartij, waardoor negen mensen werden gedood, een ,,klassiek geweldsincident”. De schutter zou aan depressies hebben geleden. De schietpartij lijkt daarmee geen terreurdaad. Er is geen afscheidsbrief gevonden. De achttienjarige Duitse Iraniër zat nog op school. Hij had volgens de politie een duidelijke belangstelling voor eerdere geweldincidenten. Bij huiszoeking is een boek over dat soort incidenten gevonden.

De doden zijn allen afkomstig uit München en omgeving. Onder de slachtoffers zouden zeven tieners zijn.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de schutter zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Hij zou in het bezit zijn geweest van een 9 mm-Glock, een pistool. Hij had bovendien driehonderd patronen bij zich. De politie heeft op hem geschoten maar hem niet geraakt.